Bryta sig loss

Bryta sig loss

Bryta sig loss

”Ja visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka? Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna bitterbleka?” Karin Boye

Det är inte alltid lätt att göra förändringar i livet. Byta jobb, ändra beteende, säga farväl till en vän eller kärlek. Förändringar är ibland jobbigt samtidigt som att det är nödvändigt. Gammalt som inte funkar eller inte för oss vidare i livet kan annars bli som ett fängelse. Vi kommer ingen vart och känner oss inlåsta.

”Då, när ingen rädsla längre håller, faller i ett glitter kvistens droppar glömmer att de skrämdes av det nya glömmer att de ängslades för färden – känner en sekund sin största trygghet, vilar i den tillit som skapar världen.” Karin Boye

Ibland måste vi våga släppa taget, tänja på vårt bekvämlighetsband, våga göra annat och nytt. Men åhh, vad jobbigt det är.

 

Skönhet i betraktarens ögon

Maskros

Tycker det är intressant hur vi människor bestämmer vad som anses vara vackert. Som Maskrosen som inte bara är fin att titta på men som även kan användas till olika saker som te, äta roten mm. Vi har bestämt att Maskrosen är ogräs för att den växer överallt, men visst är det en fin blomma. Det finns skönhet i allt och alla om vi är villiga att se med milda ögon och omvärdera det vi tror är sanning.

PS. Efter ett dygn kom jag på att maskrosen inte gillar att vara inomhus den vill sprida sin skönhet ute i det fria.

Risk med säkerhet

Höga höjder

Lyckades kämpa mig igenom en höghöjdsbana i fredags. Kroppen darrade och hjärtat slog hårt, men jag gjorde det i alla fall. För mig är det mycket som är läskigt i livet. Höga höjder, ormar eller pröva en del nya saker som att ha boksläpp. Det börjar närma sig den 8 juni, 6 dagar kvar. Det kommer bli så kul samtidigt som att det är lite nervöst. Jag tror att desto fler sakar vi människor gör som vi tycker är skrämmande desto mer vågar vi göra nästa gång. För mig är det dock viktigt att veta att det finns någon form av säkerhet i det ”farliga” jag gör. Uppe i träden hade jag en säkerhetslina och på boksläppet kommer jag vara omringad av stöttande vänner och familj. Tack<3

Tacksamhet

DSC00630

Vad det är underbart nu när våren är här. Solen skiner, det är varmt, Blommor blommar, fåglar sjunger vackert och träden står i blom. För mig och många andra skapar denna skönhet ibland en oro och tankar väckas som: Snart ramlar blombladen ner på marken som konfetti och snart är våren förbi. Ja snart är sommaren förbi och snart är det vinter igen.

Att leva i nuet och uppskatta det som finns runtomkring oss är något som vi människor kan ha svårt för. Vi lever lika flyktigt som körsbärsträdens blommar. Aldrig riktigt nöjda med det vi har och det vi uppnått. Antar att detta är en överlevnadsmekanism för om vi människor hade varit nöjda med det vi har hade vi aldrig utvecklats. Samtidigt som vi kanske behöver denna drivkraft att skapa och utveckla kan denna känsla av otillräcklighet få oss att bli olyckliga.

I dag ska jag tänka extra mycket på att se och vara tacksam över det jag har och det som jag upplever. Jag ska vara i nuet.