Vem styr dig, rädslor eller nyfikenhet?

melon

Ibland kommer jag på mig själv analysera personer, situationer och händelser in i minsta detalj. Som att spela ett schackspel och försöka räkna ut mina egna och min motståndares drag, för att undvika att kungen (jag) ska bli dödad.

Hur kan jag då njuta av det som händer här och nu om jag ska sönderanalysera allt? Och vad är det jag försöker skydda mig från?

En klok man sa till mig: När du ska köpa en melon så kan du stå där i affären och titta, lukta och känna på melonen, men du vet inte förrän du kommer hem och skär upp den om den är bra eller dålig. Livet är lite så. Ibland måste vi testa, bara göra. Vi kan inte ständigt vara rädda för vad som händer om vi gör det ena eller det andra. Ja vi kommer begå misstag och ja vi kan bli sårade. Men det är en del av livet och vi lär oss och utvecklas av det.  KBK (kör bara kör).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>