Tacksamhet

DSC00630

Vad det är underbart nu när våren är här. Solen skiner, det är varmt, Blommor blommar, fåglar sjunger vackert och träden står i blom. För mig och många andra skapar denna skönhet ibland en oro och tankar väckas som: Snart ramlar blombladen ner på marken som konfetti och snart är våren förbi. Ja snart är sommaren förbi och snart är det vinter igen.

Att leva i nuet och uppskatta det som finns runtomkring oss är något som vi människor kan ha svårt för. Vi lever lika flyktigt som körsbärsträdens blommar. Aldrig riktigt nöjda med det vi har och det vi uppnått. Antar att detta är en överlevnadsmekanism för om vi människor hade varit nöjda med det vi har hade vi aldrig utvecklats. Samtidigt som vi kanske behöver denna drivkraft att skapa och utveckla kan denna känsla av otillräcklighet få oss att bli olyckliga.

I dag ska jag tänka extra mycket på att se och vara tacksam över det jag har och det som jag upplever. Jag ska vara i nuet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>